Castor - Start

Account aanmaken

Om een indiening te kunnen doen via Castor SMS(Studie Management System) is het aanmaken van een account noodzakelijk.

Let op wanneer u reeds een account heeft voor het Castor EDC (Electronic Data Capture) systeem heeft dan kunt u die inloggegevens gebruiken.

Voor het aanmaken van een account gelieve gebruik te maken van uw hagamail.

Castor - Profiel pagina

Profiel compleet maken

Dit is het scherm waar u naar het inloggen terecht komt.

De gegevens die u hier toe kunt voegen worden meegenomen naar elke studie waarbij u in het Studie team zit Zo hoeven het GCP Certificaat en CV maar 1 keer opgegeven te worden. Het systeem kan zo in de gaten houden of uw GCP Certificaat nog geldig is.

Castor - Nieuwe indiening

Hoe start ik met indienen van een nieuwe studie

Door op de knop studies te drukken komt u in bovenstaand scherm terecht.

In het studiescherm komen alle studies terecht die u ingediend heeft of waarbij u betrokken bent. Door dubbel te klikken op een van uw studies opent u die studie met daarin alle gegevens. Een nieuwe studie aanmaken kan heel simpel door op de knop nieuwe studie te drukken.

Castor - Indienen Tabblad 4

Lokale informatie

Na het invullen van de basis gegevens (Tabblad 1 en 2) verschijnen de overige tabbladen. Vul hier alle informatie in die van toepassing is voor uw studie.

Castor - Documenten

Beheer uw documenten.

Documenten

Beheersysteem voor al uw studie gerelateerde documenten

Archief functie

Als u een nieuwe versie van een document wilt uploaden kunt u het oude document archiveren zo heeft u latere alle oude versies nog tot uw beschikking.

Klik hier voor document hulp   Nieuw item kiezen

Castor - Studie team

Beheer uw studie team.

Studie team

Beheersysteem voor personen die werken aan deze studie. Hier kunt u bijhouden wie welke rol heeft binnen de studie.

Personen toevoegen

Hier kunt u een reeds bekende gebruiker selecteren of een nieuwe uitnodigen via email.

Geldig GCP

Onder de rij GCP kunt u zien of die persoon een geldig GCP Certificaat heeft, oranje betekent dat de geldigheid binnenkort verloopt en al laaste rood bij een ongeldig of geen GCP certificaat.

Nieuw item kiezen

Castor - Indienen Tabblad 8

Beheer hier uw actuur adressen.

Factuur adressen

Hier kunt u uw factuur adressen beheren. Dit tabblad is geen verplichting voor het indienen. U heeft zelf de vrijheid om deze optie te gebruiken.

Nieuw item kiezen

Castor - Indienen Tabblad 9

Financieel / Logistiek

Hier kunt u uw financiele en logistieke informatie kwijt. Ook dit onderdeel is voor uw eigen administratie en niet verplicht voor het indienen van uw studie.

Castor - Indienen Tabblad 10

Deelnemende afdelingen.

Hier kunt u bijhouden welke afdelingen betrokken zijn bij uw studie en of deze afdelingen verrichtingen voor u uitvoeren. Dit tabblad is geen verplichting voor het indienen. U heeft zelf de vrijheid om deze optie te gebruiken.

Verrichtingen registreren

Dit scherm bevat veel voorkomende verrichtingen per afdeling u kunt de verrichting ook zelf opgeven.


Binnen/Buiten zorg

U kunt hier het type verrichting registreren alsmede of de verichting binnen of buiten de reguliere zorg vallen.
   

Nieuw item kiezen

Castor - Indienen Tabblad 11

Controle lijsten

Dit tabblad bevat onderandere een checklist hospital FIT. Ook dit onderdeel is voor uw eigen administratie en niet verplicht voor het indienen van uw studie. Het kan u wel helpen om te lijken naar de lokale uitvoerbaarheid.

Castor - Indienen Tabblad 12

Monitors beheren

Dit tabblad bevat een beheersysteem voor alle personen die uw studie monitoren, Zo kunt u ten alle tijde netjes aantonen wie toegang hebben gehad tot uw data. Ook dit onderdeel is voor uw eigen administratie en niet verplicht voor het indienen van uw studie. Het kan u wel helpen om te lijken naar de lokale uitvoerbaarheid.

Castor - Indienen Tabblad 13

Controle indiening.

Studie status

De functie studie status geeft weer in welke fase u zit Zodra alles compleet is kunt u indienen. Deze Statussen veranderen naarmate de procedure vorderd met als laatste stap goedkeuring raad van bestuur.

Bijna compleet

Wanneer u op controleer drukt krijgt u in rood te zien op welk tabblad u nog iets mist. Ook verschrijnt er tektst met in dit voorbeeld welk document nog mist.

Helemaal compleet

Gefeliciteerd alls is nu compleet en u kunt uw studie ter beoordeling aanbieden. Zodra u uw studie heeft ingedient verspingt de status van nieuw naar ingediend.

Nieuw item kiezen

Castor - Indienen Tabblad 14

De goedkeurings aanvragen

Zodra uw studie in behandeling word genomen kunnen er goedkeurings aanvragen uitgezet worden door het wetenschapsbureau. Dit kan zijn naar FIC, Juridisch, de ISO, Materialen comissie, Raad van Bestuur etc. U kunt hier zien welke goedkeuringen lopen, vanaf welke datum en wanneer er een goedkeuring is afgegeven. Zo kunt u zelf zien hoe de indiening vorderd.